2
هیات علمی پژوهشی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
چکیده
دانش خطمشیگذاری فرهنگ همچون سایر علوم، در پاسخ به مسایل پیشروی خود متکی به اصول موضوعهای است که در این دانش مفروضالصحه دانسته شدهاند. مطابق نظر فلاسفه مسلمان، گزارههای مذکور فرضهایی بدون پشتوانه معرفتی نیستند که به دلایل فرهنگی- تاریخی در اندیشه دانشمندان این علم نهادینه شده باشند بلکه صحت آنها باید در دانشهای بنیادیتری همچون فلسفه، نظریه فرهنگ، خطمشیگذاری عمومی و... به اثبات رسیده باشد. از اینرو خطمشیگذاری فرهنگ، ربط و نسبت وثیقی با دانشهای فوق برقرار میکند به گونهای که تغییر مبنا در دانشهای فوق موجبات تغییر و تحول در نظریههای خطمشیگذاری فرهنگ را فراهم میسازد. مبادی تصوری و تصدیقی برآمده از حکمت متعالیه، این ظرفیت را دارند تا وجود حقیقی فرهنگ و برخی از احکام آن (از قبیل شیوهی تکون، تغییر و تحول) را تبیین نمایند. مطابق این نظام فلسفی، فرهنگ، در حقیقت صورت تنزلیافته معنا به عرصه فهم عمومی و رفتارهای مشترک و کنشهای اجتماعی است. در مقاله جاری، تلاش شده است با بهرهگیری از «روششناسی بنیادین» پیامدهای منطقیای که پذیرش نظریه فرهنگ صدرایی در عرصه خطمشیگذاری فرهنگ در پی دارد، بیان گردند.
هاشمیان, سیدمحمدحسین, خورشیدی, سعید. (1399). دلالت های نظریه فرهنگ صدرایی در حوزه خط مشی گذاری فرهنگ. دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 7(1), -.
MLA
سیدمحمدحسین هاشمیان; سعید خورشیدی. "دلالت های نظریه فرهنگ صدرایی در حوزه خط مشی گذاری فرهنگ". دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 7, 1, 1399, -.
HARVARD
هاشمیان, سیدمحمدحسین, خورشیدی, سعید. (1399). 'دلالت های نظریه فرهنگ صدرایی در حوزه خط مشی گذاری فرهنگ', دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 7(1), pp. -.
VANCOUVER
هاشمیان, سیدمحمدحسین, خورشیدی, سعید. دلالت های نظریه فرهنگ صدرایی در حوزه خط مشی گذاری فرهنگ. دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 1399; 7(1): -.