چکیده تغییر رشته در مقطع تحصیلات تکمیلی طی سالیان اخیر، از چالشهای جدید وزارت علوم و آموزش و پرورش ایران به شمار میرود که پژوهش حاضر توجه خود را بدان معطوف داشته است. چیستی، چرائی و چگونگی تغییر رشته، سه محور اساسی پرسش از این پدیدهی نوظهورند که مقالهی حاضر میکوشد از طریق سنخشناسی(تیپبندی) تغییررشتهدهندگان به این سه پرسش تا حدی پاسخ گوید. سنخشناسی مبتنی بر اظهارات خود آنان و مصاحبههای به عمل آمده از ایشان، راهبرد اصلی مقالهی حاضر و وجه توجه آن به پدیدهی مذکور است. جهت ارائهی توصیفی عمیق و به دور از سوگیری، از روش پدیدارشناسی بهره گرفته شده است. از منظر افراد، بین 8 تا 9 مرحلهی تعیینکننده در جریان فرایند تغییر رشته قابل تفکیک است که در هر یک از این مراحل افراد بر حسب شرایط و انگیزهها، سنخشناسی میگردند. در نهایت اصلیترین تفکیک و سنخشناسی و دوگانهی قابل ارائه در این خصوص، یکی دوگانهی تغییر رشتههای بنیادین- غیر بنیادین و دیگری تغییر رشتههای مدرن- سنتیاند. چیستی و چرائی تغییر رشته برای هر کدام از سنخهای مذکور، معنائی متفاوت دارند گر چه در عموم آنان، چگونگی این فرایند سیری مشابه و مقارن دارد.
صادقی فسایی, سهیلا, عالی زاده, عباس. (1397). از انتخاب تا تغییر رشته ی تحصیلی: امکان نوع شناسی مهاجران تحصیلی. دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 5(1), 65-90.
MLA
سهیلا صادقی فسایی; عباس عالی زاده. "از انتخاب تا تغییر رشته ی تحصیلی: امکان نوع شناسی مهاجران تحصیلی". دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 5, 1, 1397, 65-90.
HARVARD
صادقی فسایی, سهیلا, عالی زاده, عباس. (1397). 'از انتخاب تا تغییر رشته ی تحصیلی: امکان نوع شناسی مهاجران تحصیلی', دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 5(1), pp. 65-90.
VANCOUVER
صادقی فسایی, سهیلا, عالی زاده, عباس. از انتخاب تا تغییر رشته ی تحصیلی: امکان نوع شناسی مهاجران تحصیلی. دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 1397; 5(1): 65-90.