انقلاب اسلامی را میتوان پدیدهای کاملاً فرهنگی دانست که فرهنگ مهمترین بستر وقوع و توسعهی آن و در همان حال بزرگترین تهدید آن است. این مقاله کوشیده با اتکا به سه مرحلهی روش پساپدیدارشناسانهی «تغیّر» از طریق گفتگوی عمیق با نوزده نفر از مدیران، صاحبنظران و فعالان فرهنگی شناختهشده و تاثیرگذار کشور به روایت نسبتاً کاملی از واقعیت مسألهی فرهنگی ج.ا. برسد و چشمانداز فرهنگی کشور در صورت تداوم وضع موجود را ترسیم کند و ضروریترین سیاستها برای بهبود وضعیت را بشناسد. با توجه به دادههای بهدستآمده از گفتگوها، «اختلال در مولفههای همبستگی اجتماعی»، «عوارض ذاتی تجدد و مدرنیته»، «کاهش جایگاه دین و زوال دینداری»، «کارگزاران و مدیران کارنابلد»، «نابسامانی و عدم توازن ساختار حکمرانی» و «ابتلای الهی به اقتضای مسیر رشد» جنبههای گوناگونی از واقعیت مسألهی فرهنگی ج.ا. هستند و مشارکتکنندگان در پژوهش باور دارند که چشمانداز فرهنگی جمهوری اسلامی در صورت تداوم شرایط موجود اینگونه خواهد بود: «آشفتگی و هرجومرج ارزشی و فرهنگی»، «تغییر ماهیت و تبدیل نظام» یا «رشد فرهنگی جامعه و تثبیت بنیادین نظام».
عربزاده, محمد, کرم اللهی, نعمت الله, بنیانیان, حسن. (1398). پدیدارشناسی مساله فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از منظر مدیران، صاحبنظران و فعالان فرهنکی. دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 6(2), 104-126.
MLA
محمد عربزاده; نعمت الله کرم اللهی; حسن بنیانیان. "پدیدارشناسی مساله فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از منظر مدیران، صاحبنظران و فعالان فرهنکی". دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 6, 2, 1398, 104-126.
HARVARD
عربزاده, محمد, کرم اللهی, نعمت الله, بنیانیان, حسن. (1398). 'پدیدارشناسی مساله فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از منظر مدیران، صاحبنظران و فعالان فرهنکی', دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 6(2), pp. 104-126.
VANCOUVER
عربزاده, محمد, کرم اللهی, نعمت الله, بنیانیان, حسن. پدیدارشناسی مساله فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از منظر مدیران، صاحبنظران و فعالان فرهنکی. دوفصلنامه علمی پژوهشی دین و سیاست فرهنگی, 1398; 6(2): 104-126.